NUCH Sir Ty of O`Marksbay

Sir Ty O`Marksbay
Just Me of First Avenue

Born: 14.August 2011

Place: Ask outside Hønefoss

Breeder: Knut Olav Willie og Øivind Berg Larsen (O`Marksbay Kennel)

Parents:

Father: Justme Of First Avenue LOSH1079072

Mother: Wolfhouse Umbrielle DK14192/2006

INT N S UCH KBHV -09 NV-09

Wolfhouse Umbrielle

Sir Ty O`Marksbay

Nuch Sir Ty O`Marksbay 3år.

For ca 25 år siden, i forbindelse med en NKK utstilling, så jeg ei dame komme gående i et bedagelig tempo med seks Ulvehunder ruslende rolig ved sin side. Fra den dagen ble min fasinasjon av denne rasen vekket. At det skulle gå over tjue år før jeg selv anskaffet meg min egen, vet jeg egenlig ikke,men i likhet med min deilige schæfer Niks så tok det sin tid. Kanskje det var en mening med det også.

Etter å ha sjekket en del oppdrettere via hjemmesider tok jeg en telefon til Kennel O`Marksbay. Et valg jeg er svært glad for at jeg tok. Det ble en umiddelbar kjemi, og Knut Olav og Øivind ble raskt våre gode venner som vi har masse kontakt og omgang med.  

Sir kom til meg seinhøsten i 2011 etter ca ett års ventetid. Navnet hans hadde jeg bestemt for flere måneder siden, og han bærer det med rette. I tradisjon tro av de fleste hunder jeg har hattVinkerKul

Alle vet at benevnelsen "Sir" kan være i forbindelse med en adelig tittel ,selv om det ofte er en vanlig tiltaleform i engelsk språk generelt, også av ren høflighet. Ty valgte jeg fra den norrøne mytologi, som lett oversatt blir "rettferdighetens krigsgud"

Egenetlig skulle Sir muligens sendes til Japan, men noe "stri" som jeg kan være og ikke minst overbevist om at han skulle til Skjærdalen, ble det heldigvis sånnKulOg tusen takk for det!

Sir ble UCH bare tre dager etter fylte 2år. Det er jeg kjempefornøyd med, men når det er sagt så er jeg meget førnøyd med hans mentalitet Han har blitt akkurat den typen jeg håpet på, og som jeg trives med å ha i hverdagen. Og etter min menig slik en Ulvehund skal fremstå i lynne. Han er meget omgjengelig og trygg på seg selv. Og jeg har til nå, han blir 6 år i august, aldri sett han redd for noe som helst. Og han har taklet både direkte aggressive, så vel som redde hunder, som har flydd rett i synet på han, på en utrolig god måte.

Han er etter det jeg vet og erfart med hund i over 40 år, en meget selvsikker hannhund. Ja, på godt og utfordrende sett.Kul 

Fortsatt er jeg ved min egen konklusjon (andre innlegg på siden) at uansett i hvilke størrelse hundene kommer i, og rase en har...avl/genetisk, hvilke hunder man avler på, miljø hjemme som i etterkant hos valpekjøper, og aktivisering. Så er disse egenskapene like viktige! 

Opptatt som jeg er av atferd har det vært lærerikt og spennende å stifte beskjentskap med en helt ny rase. Som det sies i reklamen; "hund er hund" og det er noe i det. Det er allikevel interessant å se de noe ulike rasereaksjoner/signaler i de ulike settinger 

Sir har alltid vært meget nygjerrig og hadde perioder hvor det nesten ble slitsomt å lære han at ikke alle dyr og mennesker kom for hans del, men faktisk hadde helt andre ærend!

Så når vi møtte samme postdama på tur noen kilometer fra heimen, betydde ikke det at hun skulle stoppeRødmer 

Det skal være en balanse mellom å stimulere nettopp denne fantastiske nysgjerrigheten, men og å lære "alt til sin tid" Så her kom det med "å vente" tidlig inn, og må si at det har ble hyppige repitisjoner og utvidelser på det området. Det er liksom ikke bare å holde igjen 40 kg valp +++ på en pen måte! Og han er jo bare glad og "utadvendt" Så jeg er glad for at det begynte tidlig med lydighets momement.

Sir er meget lærevillig og tar ting fort , men er glad for at jeg har hatt ei vertøyskasse å ta fra når vi driver med innlæring.

Jeg er totalt nybegynner når det kommer til denne rasen, og Sir har en god posjon selvsikkerhet, som jeg jo liker, men som igjen ga en del ekstra utfordringer før "det" landet{#smileys123.tonqueout}Det som var helt nytt, og som jeg faktisk må smile litt av (uten at Sir ser det da) er istedenfor å stikke av fra deg, slik Akita`n ofte kan gjøre i samme setting, - er å forsøke løpe deg ned eller komme i full fart for se om du lar deg flytte på. Eller lene seg tungt mot deg under øvelsen "sitt fot/på plass"BlinkerSå det gjelder å stå på krava og stå støtt! En annen variant er å stikke "det søte bustehuet sitt" med den lange tunga si inn i fjeset ditt når han skjønner at nytt moment er på gang. Akkurat som det hjelperVill

På rideturer er han et unikum, og faktisk her ser jeg hvor lydig han egentlig har blitt selv om jeg ønsker å lære han flere kommandoer etter hvert. Han har en egen tilhørighet til hestene. Og selvfølgelig elsker han alle former for fri ferdsel ute i naturen hvor han virkelig kan lange ut. Akita er og tilknytnings dyktig med flokken, men der ser en forskjeller på tross av at de begge er jakthunder. Ulvehunden "inkluderer" på en helt annen måte, og blir, hva skal jeg si "følger" og beskyttende (uten slike direkte synlige tegn)  annet enn å være til stede/avlede? Mens Akita godt kan forsøke få i gang litt "action" ved å forsøke jage i gang

Sir har allerede gitt meg så mye, og vist så eminente kvaliteter, fra valpetadiet/unghund og nå voksen,og jeg gleder meg til fortsettelsen med  "denne store flotte lekne babyen"!

HELSE

N uch Sir Ty O`Marksbay er shunt testet og frisk Shunt tested and found free

HD og AA fri, samt øyelyst fri, Sir Ty is HD/AD free and eyes checked without notice

Han ble først uoffisielt hjertetestet av spesialist fra Østerike som er kardiolog og veterinærer for utdannelse innenfor feltet, og funnet svært tilfredstillende. Offisiell dokumentasjon må komme fra norsk veterinær/kardiolog Regelverket tilsier at dette må utføres da utenlandsk kardiolog ikke har tillatelse til å skrive den nødvendige dokumentasjonen. 

Men nå har Sir Ty vært offentlig hjertetestet siden 2015 og godkjent! Heart tested without notice

Noe vi selvfølgelig er kjempetakknemlig for!

Sir Ty with mom on a berry trip 2015
Loves walk in the forrest
4 year old
Sir Ty
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE