Hunder vi hadde

Toshikos Ta-Ak Villje

Int Norduch NordV-96 NV-99
09.11.03 4CHK, BIR m/CK i Vetkl.
03.08.03 BIR m/CK BIG og BIS-Veteran!
02.08.03 BIR m/CK og BIR m/CK i Vetkl.

Vill-je bar sitt navn med retteKul Han var en selvsikker gutt med mot og vilje til å møte alt som eventuelt måtte dukke opp i hverdagen, som på utstilling med stor glede og entusiasme. Han var rolig og samlet. Han ble stilt utrolig mye og han fikk en utrolig meritt liste etter hvert. Nå går tankene tilbake. Fra den dagen han kom i hus som en åtte uker gammel valp hvor han tuslet med på turer og klatret over alle hinder  som i form av greiner og tuer i skogen var stort nok til å begynne medKul Til han på en av sine siste utstillinger over åtte år gammel gikk helt til topps av 23 veteraner i et sus av publikum respons i HallingdalKulJeg glemmer det aldri! Han holdt seg frisk til han ble over 11 år, og tiden begynte å synes på han. Han fikk slippe med verdighet.Hjerte 

Kitsu's Sui-Chu Miyagi-San (Jøss)

INT NORD CH NORDW-00 LP2 

 

I competed with him in obedience and he claimed in class 2 and got very good positions among all races.
He was all in from No. 2. to further out
The memories are many, but especially because the jugdes came after to us, after the contest and thought it was absolutely fabulous that a Akita did so tirelessly impression in the ring.

We competed with everything in from the German Shepard two Border Collie's and so on.
Many initially thought it was a joke when we met up, but we got a lot of respect for every timeKul

He was a very confident dog. And many evil tongues thought he was mad, but I knew better.

But as a result of all the talk I mental-tested him with a very reputable dog school. Where there to this day are still being tested many different service dogs and the like
The certificate was: you Hanne Kristin is more than welcome to train with us, and spend money on it, but I would have said that there is nothing wrong whatsoever with your dog ... and we should not forget that this breed was actually used on the bear hunting, and also as police dogs! A better testimonial I could never have gotten!Kul

In the daily life at home he was a wonderful dog. He was probably a dog guarding the home and us, but he was never a problem for nobody. He loved everything around him even though a should never attempt break into either the car or when we were sleeping in the house
But in all the world. .. who had some good intentions if they had tried it?

I know that I still miss him, and his type of dog.
He was my very special good companion.
I think it's only Can-Can je that can approach his obedient behaviour naturally in them from the start .

 

15 x BIR (BOB)
 2 x BIM (BOS)
12 x CERT
 7 x CACIB og 1 x res.CACIB i 3 forskjellige land
 5 x BIG plassering (5. TIME PLACED IN THE BEST OF GROUP)
 3 x BIS plassering ( 3. TIME PLACED IN BEST IN SHOW)

 

 

Northland's Imoto No Kibo Go (Kænskje)

NUCh

22.04.04 BIR, m/CERT. Champion
21.11.03 NKK, 1 ukk m/CERT 3 Btk.
02.08.03 BIM m/CERT, HP dagen etter.
24.05.03 Nes BIR m/CERT, HP dagen etter.
02.02.03 1 ukk m/CERT BIM
22.11.02 NKK, 1 jkk m/CERT 2 Btk
BIR valp i Danmark

Linekjørvens Can Can Je

NSuch LP2

Det tok 1 sekund å se deg,
1 minutt å like deg,
1 time å bli kjent med deg,
1 dag å bli venn med deg,
men det tar en evighet å glemme deg.

Explorers Gypsy Rose (Mayday)

LP2 var Mayday`s greie, men noen HPèr og CKèr og plasseringer ble detKul 

Jeg kjøpte henne via en venninne i Sverige som har kennel Okami, og som jeg ble godt kjent med

Mayday var et fyrverkeri, og ganske så annerledes enn det vi var vant til av Akita på den tiden. Hun var lett å motivere og kjempeglad i" holde" og i å leke. Jeg trente henne på IPO spor og hun var helt unik. Hun hadde masse "instinker" oppe, men var lett å trene, og var ganske så lydig.

Dessverre mistet jeg henne under ganske dramatiske omstendigheter, og det tok sin tid før jeg helt skjønte at hun var borte. Hun har også lagt seg inn i hjertet her som en veldig god venn, men det som hun også understreket og lærte meg mer enn noen hund jeg har hatt. En hunds evne til Å IKKE VISE SMERTE! Logrer og er like glad.

uansett hvor ille de har det.

Takk lille MaydayHjerte 

 

 

Kintos Moai Saiwai (Må-je)

Minneord om Kintos Moai Saiwai.

Det er faktisk hennes rette navn i kennel sammenheng, men ingen kalte henne ved det navnet i årenes løp.
Det vil si litt over 10 år fra den datoen hun ble født 09.03.91, og frem til natten hun døde lørdagen den 2.juni 01. Natt til pinseaften

Det ble bare Må-je fra hun kom i huset, og hun bar sitt navn med rette. Lik de andre hundene her i huset og "barna" etterpå, som har fått navn etter "personlighet", og slik de var og er.
Hun var en utrolig god avlshund, og har gitt det beste av seg selv videre til sine avkom.
Hun fikk valper som egentlig ikke har blitt stilt så mye, men det er jo i grunnen opp til de som eier dem det, men de som ble stilt fikk både ck-hp-cert og cacib og ble plassert i både vinnerklasse og i grupperingen.
De ble fine og avbalanserte hunder som folk trives med.
Og det er jeg veldig takknemlig for.

Jeg har registrert at flere har begynt og bruke mer orginale navn på sine hunder etter at det startet her med mine forskjellige hunderaser innen hundekjøring for flere år siden(nesten 17 år), men da overført til rasen Akita. .
Stort sett gikk det i mest japanske navn tidligere, så en får ta det som et kompliment til kennel og de hunder en har vist frem.

En av grunnene til at jeg satte slike navn er at jeg satt timesvis og observerte hundene og valper, og så på de forskjeller som fantes, og noen ganger falt det hele helt naturlig med navnene, men jeg gjorde det ikke for å bli lagt merke til.
.
Må-je kunne ikke blitt kalt noe annet, for hun gjorde aldri noe "ekstra" hun, og ble aldri noen "showhund" heller,- tross både cert og CKèr, men var bare til stede på en eller annen måte i enhver sammenheng.
Hun hatet utstillinger, men var i "slag" på timevise ved turer i skog og mark, og under spor.
Hun var såkalt førermyk, og en hund jeg aldri behøvde "korrigere fysisk", en behøvde bare heve stemmen eller bare tenke tanken,-" om at nå får du høre", - så var hun "ei flat fille".
En "ekselente" skuespiller, og god "leser" av alt det dumme vi gjør, selv om vi alltid ble enige.

Må-je med datter Can-Can-je har alltid forutsett min sønn`s tilstand lenge før meg, og "fortalt" meg på forhånd om at ting var i forandring.
En kan trygt kalle dem "radarpar", så tomrommet vil og har merkes etter hvert.

Ved spesialen for noen år siden, og tro meg.. Må -je var og da alt annet enn "undertrykt".
Under "stå under masj" gikk hun som en mishandlet hund bort til dommeren, og denne var alt annet enn vennlig i blikket til meg etterpå. Direkte ubehagelig var den opplevelsen for meg.
Henne i et "nøtteskall"
Helt til hun døde hadde hun "styringa" med flokken på fem, og det siste positive var å oppdra en Schæfervalp.
Og alle hundene sov neste dag hun ble borte, og det er ikke vanlig prosedyre her hver dag.

Hun hadde og en egen evne til å "kjenne igjen" sine avkom også, og de henne. Jeg så små forskjeller de gangene jeg hadde dem på besøk, eller passet dem over tid.De trivdes i lag også.
En kunne nevnt flere "rare" episoder, men lar det være med det.

Må je er fristende til å kalle for "Mio min Mio" som Aud sin hund heter, men jeg velger brødrene Løvehjerte for henne, for det er lettere å identifisere livet med henne rundt det.
Den boka eller video burde leses eller sees uannsett barn eller ei.
"Mot" er et stikkord for Må-je, og en utrolig lærdom gjennom arv fra hennes tante Lotta også.
Jeg kommer til å sammenligne uten rettferdig mening når jeg skal ha nok en ny hund , fordi jeg har vært så heldig å ha hunder i flokken med Må-je, som har gitt meg livsglede og kunnskaper på slik en måte jeg unner alle å oppleve.
Det er tungt å miste dem, og det setter spor etter seg, men slik bør det være å eie "berre ein hund".
Takker nå i dag for all lærdom, glede og sorg ved deg Må-je
Du har det godt nå, men vil leve videre i mitt hjerte som legenden om min
"Hachiko"

Hanne

Måje og Niks "Ta i og dra"
Måje og Niks "Tar i og drar"
Nå tar vi deg "gamlemor"! Niks, Måje og Can-Can
"Snø-dykk" - "Skjerpings" her blir "bekk-engelen" dykket i snøen.
Måje og Niks
Deilige og gode Niks som jeg fikk så mange år med. Hun var en schæfer, slik de skal være. Dessverre, og som jeg angret på lenge ble det aldri sånn at jeg satte valper på henne. Foruten at hun var stødig i hodet og holdt seg frIsk skulle jeg mer enn gjerne ha bygget videre på henne via en valp. En annen ting som jeg også ikke fikk mulighet til var å delta i konkurranse i bruks og LP, men aktivisert ble hun. Men når det er nevnt så er jeg så takknemlig for å ha hatt en slik flott hund. Hun som de andre lærte meg mye. Av og til var hun som sammenlignet med "Emil i Lønneberget" av påfunn...og like snill og smart.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE